Wist u dat het tot een resultaat van circa € 150.000 per ondernemer voordeliger is om te ondernemen in de eenmanszaak? En dat er ook veel ondernemersrisico’s te verzekeren zijn? Uiteraard wist u dat!

Het kan echter ook een overweging zijn om tijdelijk als aandeelhouder via de B.V. te gaan ondernemen. Bijvoorbeeld als u vastgoed in uw eenmanszaak heeft en dit op termijn met uw onderneming wilt overdoen aan uw opvolger(s). Een andere overweging om via de B.V. te ondernemen is de meer zuivere afsplitsing van uw privé vermogen van uw onderneming. Grotere projecten of grote debiteurenposities kunnen een afweging zijn om uw verdiende vermogen veilig te stellen.

Hoe denkt u bijvoorbeeld over uw oudedagsvoorziening, waaronder het omzetten van een FOR in een lijfrenteverplichting? Het extern verzekeren is ook niet altijd de meest voordelige keus gebleken.

In een vrijblijvend gesprek over uw positie kunnen wij u bijpraten over de (on)mogelijkheden van de B.V. in uw situatie. Vult u alvast onze rekenmodule in; dan zorgen wij voor een eerste scan van uw positie.